Семейни градини

био ферма ВерсолВъв време когато трескавото пазаруване от хипермаркетите ни е завладяло напълно, храната се измерва в количество не с качество, тъй като такова липсва и селото се е превърнало в една меланхолична химера, ние решихме да създадем място за всеки, което да го върне към корените му, към природата, към най-ценното – българската земя и храните, които ражда тя.

Нарекохме я „Семейна градина“

Семейните градини са Вашата част от Фермата за биологично земеделие и домашно отгледана храна „Версол”.

В тях всеки собственик решава какви и колко плодове, зеленчуци, подправки и други култури да му бъдат отгледани. Те ще бъдат доставени в определените от него дни, а на края на сезона ще бъде приготвена и зимнина. През целия период собствениците могат да взимат дейно участие в грижата за градината.

Не звучи ли примамливо след натоварената работна седмица да прекарате един спокоен уикенд със семейството сред природата, хапвайки вкусни гозби приготвени от чисти продукти, прясно набрани от семейната ви градина.

био ферма ВерсолПрез 2014 год. във Ферма за биологично земеделие и домашно отгледана храна „Версол” направихме няколко семейни градини на близки семейства.Целта е да създадем достатъчно добра организация  за да  имаме възможност да грижим за по-голям брой градини през следващия сезон. В тях отглеждаме разнообразни зеленчуци, подправки и плодове, включили сме и нетрадиционни сортове и култури. Ще се придържаме към биологично чисто отглеждане, близко до селските традиции,но и с помощта на експерти агрономи, които да съблюдават целия процес.

Ще споделяме с вас развитието на можем да кажем общия ни проект и ще се радваме на помощ и съвети от всички вас, които искате да станете част от нас.