Зелено и свежо: Мизуна

Във ферма „Версол” е вече зелено и свежо, благодарение на различните видове марулки и други листни зеленчуци.

Какво по-вкусно от прясна зелена салата от няколко вида листни зеленчуци?

И освен 3-4 вида марули, които имаме, можем да се насладим и на мизуна, кресон, рукола, къдрава цикория и др.

Днес ще обърнем внимание на мизуна, която е малко или почни не е позната в България.

mizunaМизуната е листен зеленчук със свеж леко пикантен вкус, придаващ щипка екзотичен вкус на всяка салата. Още от древни времена се отглежда в Япония, а сега можете да я намерите и при нас във ферма „Версол”.

Мизуната има високо съдържание на витамин С, фолиева киселина и желязо. Освен като част от салатата ви, мизуната може да се използва в ястия с риба или различни морски дарове и паста.

А ние съчетаваме мизуната в свежи витаминозни салатки с марулки, от ляво на дясно: Четири сезона, Римска маруля с прави и къдрави листа.

IMG_40341IMG_403611  IMG_403511