Пай с Годжи бери

Пай с Годжи бериТестото

2 ч.ч. брашно
1 / 3 ч. л. сол
1 с. л. захар
2 / 3 пакет студено краве масло
1 ч. студена вода

Плънката

4 с.л. захар
2 ябълки
2 круша
50 гр. годжи бери
1 ванилия
1 / 2 ч.л. канела
орехи

1 яйце за намазване на тестото

Начин на приготвяне:

Смесете всички продукти за тестото като маслото нарежете на малки кубчета. Омесва се меко тесто като не се стараете да се омеси напълно маслото, а да остане на малки бучки. Оставяме тестото за около 30мин. в хладилника.

През това време обелваме и нарязваме на полумесеци ябълките и крушите. Карамелизираме захарта, добавяме маслото, ябълките, крушите и годжи берито. Разбъркваме внимателно за да не се смачкат плодовете докато се карамелизират добре, след което изключваме котлона и оставяме да поемат от карамела докато разточим тестото.

Разточваме тестото с дебелина около 5 мм. /тънко/. Избираме си кръгъл съд за печене тази рецепта е за около 25 мм. диаметър, а тестото разточваме с малко по голям диаметър за да може да се подгъне след това.

Поставяме плънката в тестото, поръсваме с орехи и подгъваме ръбчетата, намазваме ги с яйце и поръсваме със захар.

Пече се в загрята на около 200 ۫градуса фурна.